Hoe u uw auto’s goed kunt wijzigen

Wanneer mensen denken aan het afstemmen van hun auto’s, hebben ze de neiging om iets te bedenken in de trant van superchargers en headers die op raceauto’s worden gebruikt. Wat velen niet realiseren, is dat chip-afstemming ook een vorm is van het wijzigen van een uitwisbare programmeerbare lees-geheugenchip op uw voertuigen of andere elektronische besturingseenheid van de motoren. Wat veel auto-enthousiastelingen niet realiseren, is dat het mogelijk is om de prestaties van uw voertuig te wijzigen zonder illegale upgrades of wijzigingen te gebruiken. Chip Tuning omvat het veranderen van de bestaande hardware van een voertuig op een manier om betere prestaties mogelijk te maken, soms zonder wijzigingen aan de motor te doen.

Chip Tuning omvat het veranderen van de timing van de motor, timing van de remmen, bougies, uitlaatemissieniveau, luchtdruk, gasrespons, ontstekingstijd en vele andere factoren. Het proces dat wordt gewijzigd, wordt meestal gedaan met een soort software waarmee de tuner al deze variabelen kan programmeren en besturen. Het veranderen van de timing van een auto is bekend dat het drastisch haar benzineverbruik drastisch kan verbeteren, de slijtage van de motor verminderen en de pk.

Het grootste nadeel aan chiptuning is echter het risico om de motor te beschadigen als iemand niet voorzichtig is.

Als u overweegt dat iemand anders het werk op uw voertuig uitvoert, zijn er een paar dingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Het belangrijkste om te weten is dat deze vorm van autoreparatie kennis van het motorcontrolesysteem vereist. Het is zeer waarschijnlijk dat u een professional moet laten uitkomen en wat testen uit te voeren voordat u alle wijzigingen probeert. Ze zijn het meest geschikt voor het detecteren van problemen met het elektrische systeem van de auto, maar sommige kunnen ook op de mechanische kant worden gedaan. Wat u wilt doen is uw voertuig grondig testen voordat u iets probeert en zorgt ervoor dat uw monteur comfortabel is om het werk uit te voeren. Er zijn veel variabelen die betrokken zijn bij chip-afstemming, dus als je iemand anders het laat doen, zorg dan dat ze iemand zijn die je vertrouwt.

Nog een variabele waarvan u op de hoogte moet zijn, is het brandstofmengsel. Sommige mensen proberen de hoeveelheid lucht / brandstofmix te wijzigen door de zuurstofsensoren in de carburateur te manipuleren. Hoewel dit potentieel kan verhogen, kan het ook leiden tot problemen zoals koolstofopbouw, die zal leiden tot een toename van de brandstofefficiëntie en minder emissies. In plaats daarvan moet u kijken naar het wijzigen van de hoeveelheid luchtstroom naar het brandstofmengsel.

U wilt ook overwegen om ook meer brandstof aan de motor toe te voegen.

Chip Tuning Aficionados wordt vaak verleid om generieke aftermarket-onderdelen te kopen omdat ze goedkoper zijn. Deze delen zijn ontworpen om precies te passen bij een specifieke auto, maar ze zijn vaak gemaakt met inferieur kwaliteitsmateriaal. De componenten zijn niet gegarandeerd om lang mee te gaan of op te treden, omdat ze zijn ontworpen om te doen, en fabrikanten van OEM-onderdelen (originele apparatuurfabrikant) zijn vaak op hun hoede om deze goedkope producten in de auto’s te laten. OEM-onderdelen zijn bewezen dat ze veel beter zijn op voertuigen die ze hebben, dus u moet voorkomen dat u de generieke producten koopt als u serieus bent over het verhogen van de prestaties en efficiëntie van uw voertuig. Chip Tuning Aficionados vindt dit misschien op de harde manier wanneer ze hun onderdelen kopen en beseffen dat ze nooit bedoeld waren om te presteren zoals ze zouden worden verondersteld.

Een van de grootste uitdagingen bij chiptuning krijgt de carburateur goed te werken. Veel fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het wijzigen van de carburateur een enorme impact heeft op het brandstofverbruik van een voertuig. Om te voorkomen dat de problemen die zijn geassocieerd met vuile carburateurs, installeren veel fabrikanten wat bekend staan als payload-sensoren, die worden gebruikt om de hoeveelheid brandstof die op elk gewenst moment door de carburateur door de carburateur stroomt. Als er buitensporige hoeveelheden brandstof zijn die door het apparaat stromen, kan dit de hoeveelheid vermogen die is gemaakt, drastisch afnemen. Hoewel dit apparaat niet typisch op veel voertuigen wordt aangetroffen, is het iets dat u in gedachten moet houden wanneer u op zoek bent om uw voertuig te wijzigen.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance