Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Om uw oude radiator om te bouwen naar een moderne, moet u een radiatorombouwset aanschaffen. De kit wordt geleverd met alle onderdelen die je nodig hebt om de conversie te maken, inclusief twee beugels en drie rubberen isolatoren. Afhankelijk van uw model kan het proces één tot twee uur duren. Hieronder vindt u een aantal belangrijke tips voordat u uw oude radiator ombouwt naar een moderne. Deze tips zijn handig als u niet zeker bent van het proces en niet zeker weet of het wel of niet geschikt voor u is radiator ombouw ikea.

radiator conversie

Wanneer u een nieuwe radiator installeert, moet u extra voorzichtig zijn bij het installeren van de nieuwe onderdelen. Eerst heb je een stuk 'plat' plaatwerk nodig om de radiator te monteren. Het moet iets groter zijn dan de dwarsbalk, dus je hebt afstandhouders nodig om te voorkomen dat de slang de beugels raakt. Zodra dit op zijn plaats zit, moet u rubberen pluggen toevoegen om de bovenste bevestigingen ongeveer 3/4 inch te verhogen. U moet ook een grote geplateerde ring tussen de rubberen plug en de beugels plaatsen. De dwarsbalk is gemaakt van licht plaatstaal en vlak plaatstaal, dus u moet een soort "rubberen donuts" gebruiken om de belasting te spreiden.

Onthoud voordat u begint dat de bovenmontage van de radiator 2,5 cm moet worden verhoogd, zodat u de bovenmontage goed kunt installeren. De beugels moeten worden afgesteld en vastgezet, zodat u ze niet beschadigt. Als de dwarsbalk van uw voertuig niet schuin staat, moet u een rubberen ring tussen de beugels installeren. Installeer vervolgens de onderste elleboogslang tussen de crossover-buis en de radiator.

Klik hier voor meer informatie: https://radiatorombouwopmaat.nl/