Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegels zijn een soort vloerbedekking, gemaakt in verschillende kleuren. Deze tegels begonnen als een platte baksteenvorm met een lichte afschuining. In het begin van de 20e eeuw werd de metrotegel speciaal ontworpen voor gebruik in metro's. Het was ideaal voor grote oppervlakken, omdat de tegel heel gemakkelijk te leggen was en zeer slijtvast was. Het materiaal is meestal keramiek en is afgewerkt met een witte glans metro tegels badkamer. Tegenwoordig zijn metrotegels verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en het gebruik ervan is uitgebreid.

Waar komen metrotegels vandaan?

De vroegste ondergrondse treinstations gebruikten een baksteenvormige tegel, een metro genaamd. Hoewel deze niet langer worden gebruikt in het Londense metrostelsel, hebben veel van deze iconische stations nog steeds het originele, kenmerkende tegelpatroon van 3×6 ". Sommige van deze oude metrostations zijn gerenoveerd en vervangen door moderne ontwerpen, maar de originele metrotegels kunnen nog steeds inspiratie voor interieurontwerp Tegenwoordig gebruiken veel van deze stations een combinatie van metro en vierkante tegels, waardoor de muren er zowel modern als traditioneel uitzien.

In het pre-WW1-tijdperk spraken metrotegels tot de verbeelding van het publiek vanwege hun strakke en uniforme uiterlijk. Deze vloeren en keukens waren versierd met baksteenvormige metrotegels die twee keer zo hoog als breed waren. Tegenwoordig zijn ze alomtegenwoordig in de 21e eeuw en populair bij interieurontwerpers. Ze hebben het vermogen om traditioneel en eigentijds te blijven met behoud van die iconische look. Het is moeilijk om je een huis voor te stellen zonder deze veelzijdige vloer- en wandbekleding. Heinz en LaFarge zouden zo trots zijn geweest op hun creaties.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.retrotegels.nl/